(1) Consultanța și asistența pentru începerea unei activități independente sau pentru initierea unei afaceri se acordă, la cerere, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode și tehnici eficiente de management și alte servicii de consultanță. 

(2) Serviciile prevăzute la alin. (1) pot fi realizate de agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau, după caz, de firme private, organizații profesionale, fundații și asociații specializate în aceste domenii, cu care agențiile încheie contracte în condițiile legii. 

(3) Serviciile prevăzute la alin. (1) se acordă gratuit: 


           a) persoanelor prevazute la art. 16 din Legea 76/2002 actualizată, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă; 

           b) persoanelor care au calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor pentru șomaj, o singura dată, pentru fiecare perioada în care au calitatea de asigurat;

           c) studenților care solicită acordarea de credite cu dobândă avantajoasă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în condițiile prezentei legi. 


Sari la conținut